Pečené vrstvené mäso alebo "cigánska pečienka" pre celú rodinu recept

4.4
(31)

  • stredne ťažká prípava
  • 4 porcie
  • 180 minút
Michaela Kvapilová, 19. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Každý kus mäsa najprv nakrájajte na čo najväčšiu plochu a potom ho pod fóliou natenko rozložte - rovnako ako pri príprave mäsovej rolky. Mäso ochuťte soľou a korením.
  • Začnite vrstviť. Na plátok mäsa natrite horčicu, položte 2 plátky slaniny, niekoľko koliesok uhoriek a cibule. Pokračujte ďalším plátkom mäsa a rovnakými prísadami a vrstvite, kým nespotrebujete všetko pripravené mäso.
  • Mäso by sa malo zviazať špagátom, previazať podobným spôsobom ako španielsky vták a preložiť do pekáča.
  • Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom cibuľu. Pridajte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a všetko spolu restujte na plameni, kým zelenina nezíska peknú zlatistú farbu.
  • Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list a necháme všetko spolu dusiť.
  • Teraz prilejte červené víno a nechajte variť asi 3-5 minút.
  • Mäso prelejte omáčkou, prikryte pokrievkou a vložte do rúry.
  • Ak máte hovädzie mäso, pečte ho pri 180 stupňoch 2-2,5 hodiny, ak bravčové, skráťte čas pečenia o pol hodiny. Keď je mäso hotové, nezabudnite odstrániť špagát.
  • Podávajte s prílohou podľa chuti, ale táto pochúťka je výborná aj s obyčajným chlebom. Ako prílohu odporúčame aj dusenú kapustu a varené zemiaky.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavné chody
0 minút
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor