Perfektný pečený krk s kyslou kapustou recept
- stredne ťažká prípava
- 6 porcií
- 180 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Celú krkovičku nakrájajte na plátky ako harmoniku, ale dávajte pozor, aby ste mäso úplne neprerezali.
- Mäso dobre okoreňte korením a soľou a do zárezov vložte plátky cibule.
- Potom marinujte cez noc v chladničke.
- Na druhý deň dajte na dno pekáča 1 lyžicu oleja, dobre umyte kyslú kapustu a zalejte ju vývarom.
- Do zárezov v mäse navrstvite kyslú kapustu.
- Potom opäť prikryte vrstvou kapusty a zalejte asi pol šálky vývaru. Prikryte, vložte do predhriatej rúry a pečte 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.
- Skončili sme! Prajeme vám dobrú chuť!