Perfektné buchty recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 75 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Do teplého mlieka vmiešajte droždie a pridajte asi 6 polievkových lyžíc múky.
- Cesto dobre premiešajte a nechajte ho na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
- Vajcia izbovej teploty vyšľahajte so štipkou soli a postupne ich pridávajte do vykysnutého cesta.
- Pridáme zvyšok múky a oleja, prípadne vlažnú vodu, a vymiesime cesto tak, aby sa nám nakoniec nelepilo na prsty.
- Nechajte ho pol hodiny kysnúť.
- Pracovnú plochu potrite olejom, nie múkou, a vytvorte menšie kopčeky cesta.
- Nemusia mať presný tvar, stačí ich umiestniť asi 2 až 3 cm od seba.
- Plech alebo pracovnú plochu prikryte utierkou a nechajte kysnúť ďalších 15 minút.
- Počas čakania si môžete pripraviť rôzne náplne, či už makovú, čokoládovú, vanilkovú, krémovú alebo fondánovú.
- Postup závisí od zvoleného spôsobu prípravy.
- Buchty môžete piecť v rúre, ale aj smažiť na oleji ako šišky.
- Buchty som piekla v rúre pri 180 stupňoch a piekli sa asi 30 minút.