Skutočný český trdelník recept

3.9
(31)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 120 minút
Tomáš, 22. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Droždie rozpustite v teplom mlieku, nechajte ho asi 5 minút odstáť a prikryte ho utierkou alebo inou látkou.
  • Rozpustite maslo, nalejte ho do misky a nechajte vychladnúť.
  • V inej miske zmiešajte žĺtky s polovicou cukru a potom ich pridajte k maslu.
  • Teraz môžete naliať aj mlieko s droždím.
  • Do múky dajte štipku soli a preosejte ju cez sito.
  • Pomaly ho pridávajte do zmesi za stáleho miešania, aby v nej bolo čo najmenej hrudiek.
  • Vypracujte cesto a nechajte ho 30 minút stáť na teplom mieste.
  • Kým cesto kysne, pomeľte orechy v kuchynskom robote, pridajte zvyšný cukor a škoricu.
  • Pred pečením obtočte kartónové valce alobalom alebo potravinovou fóliou a potrite ich olejom až po vrch fólie.
  • Vezmite cesto a rozdeľte ho na 8 častí.
  • Vyvaľkajte ich do tvaru klobásy hrubej 1,5 cm a namotajte na valček, aby vznikol valec.
  • Vyvaľkajte ich do tvaru klobásy hrubej 1,5 cm a namotajte na valček, aby vznikol valec.
  • Rolky položte na okraje formy tak, aby sa nedotýkali jej dna.
  • Koláč pečte 25-30 minút v rúre pri teplote 180 stupňov.

Francúzsky vrkoč z vrecka so sezamom recept

chuťovky
180 minút
3.9
(35)
05. 12. 2018 Tomáš

Cesnakové šneky s bylinkami recept

Bez mäsa
60 minút
3.2
(29)
27. 11. 2018 Tomáš