Skutočný český trdelník recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 120 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Droždie rozpustite v teplom mlieku, nechajte ho asi 5 minút odstáť a prikryte ho utierkou alebo inou látkou.
- Rozpustite maslo, nalejte ho do misky a nechajte vychladnúť.
- V inej miske zmiešajte žĺtky s polovicou cukru a potom ich pridajte k maslu.
- Teraz môžete naliať aj mlieko s droždím.
- Do múky dajte štipku soli a preosejte ju cez sito.
- Pomaly ho pridávajte do zmesi za stáleho miešania, aby v nej bolo čo najmenej hrudiek.
- Vypracujte cesto a nechajte ho 30 minút stáť na teplom mieste.
- Kým cesto kysne, pomeľte orechy v kuchynskom robote, pridajte zvyšný cukor a škoricu.
- Pred pečením obtočte kartónové valce alobalom alebo potravinovou fóliou a potrite ich olejom až po vrch fólie.
- Vezmite cesto a rozdeľte ho na 8 častí.
- Vyvaľkajte ich do tvaru klobásy hrubej 1,5 cm a namotajte na valček, aby vznikol valec.
- Vyvaľkajte ich do tvaru klobásy hrubej 1,5 cm a namotajte na valček, aby vznikol valec.
- Rolky položte na okraje formy tak, aby sa nedotýkali jej dna.
- Koláč pečte 25-30 minút v rúre pri teplote 180 stupňov.