Zemiakové lupienky s parmezánom a tymiánom recept
- Jednoduché na prípravu
- 5 porcií
- 0 minút
Pre 5 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Rúru predhrejte na 190 °C a formu vymažte maslom.
- Zemiaky naškrabte na jemné plátky a preložte ich do misy.
- Potom pridajte maslo, parmezán a ochuťte soľou, korením, cesnakom a tymianom. Všetko dobre premiešajte.
- Z plátkov vytvarujte malé komínky a vložte ich do formy na muffiny. Nakoniec ich ešte raz opeprite.
- Zemiaky pečte pri teplote 190 °C 55 až 60 minút.
- Formu vyberte, keď sú okraje zemiakov zlatisté a stred chrumkavý.
- Nechajte 5 minút odpočívať, preložte na tanier a na záver posypte parmezánom a tymianom.
-
VIDEONÁVOD: