Ak radi pečiete domáce dobroty, papier na pečenie musíte mať doma. Vďaka papieru môžete zabrániť pripáleniu cesta na plechu, pričom plech zostane čistý a jeho čistenie po pečení bude oveľa jednoduchšie.
Papier na pečenie
Zamysleli ste sa však nad tým, že papier na pečenie možno nepoužívate tak, aby ste ho pri pečení využili čo najlepšie? Možno ste dokonca zistili, že papier začal počas pečenia nepríjemne zapáchať alebo sa dokonca na niektorých miestach spálil (zápach môže ľahko otráviť, ak sa pečie). Prípadne ste si všimli, že ak používate papier, pečenie vždy trvá akosi dlhšie alebo jedlo nie je dostatočne prepečené? Vedeli ste, že stačí poznať malý trik šikovných žien v domácnosti a pri pečení s papierom bude pečivo mäkšie, jemnejšie a čas pečenia bude kratší?
Skúste to takto!
Prvým krokom je papier najprv trochu navlhčiť namiesto toho, aby ste ho položili na suchý list. Táto malá zmena zabezpečí lepšie udržanie teploty počas pečenia, a preto zaberie menej času, ako ste zvyknutí. Okrem toho bude oveľa jednoduchšie odlepiť mäkké cesto z papiera po upečení.
Druhým krokom je navlhčenie plechu na pečenie trochou vody. Papier na pečenie pokrčte v rukách a potom ho vyrovnajte na navlhčený plech. Podľa žien v domácnosti je vďaka tomuto triku cesto po upečení mäkšie, a preto chutnejšie. Zároveň sa dobre pečie na všetkých miestach.
Krásne zdobenie torty - papier na pečenie
- 1 až 2 tabuľky čokolády
Zdobenie čokoládou je najlepšie, keď je povrch dezertu rovný. Ak je torta pokrytá tmavou čokoládou, zvoľte biele zdobenie a naopak, zdobenie krásne vynikne. Na začiatok nakrájajte čokoládu na malé kúsky a vložte ju do suchej misky nad parnú vodu, aby sa roztopila. Dávajte pozor, aby v zmesi neboli žiadne hrudky, pretože s tými sa nebude dať pracovať. Čokoládu neustále miešajte, aby ste získali homogénnu hmotu.
Existuje niekoľko typov dekorácie. Najprv si z papiera na pečenie vyrobíme kapsu na zdobenie - to je úplne najlepší pomocník. A na čokoládu urobíme len naozaj maličký otvor. Do kapsičky nalejeme rozpustenú čokoládu a kreslíme, ako klasickým perom. Čím menšia dierka na vrecúšku, tým viac toho môžeme urobiť. Vzory začneme kresliť pomalým stláčaním vrecka na pečenie.
Pre tých, ktorí nemajú skúsenosti so zdobením, je najväčším pomocníkom papier na pečenie. Umiestnite ho na papier, na ktorý ste vytlačili akýkoľvek vzor. Obkreslite, nechajte stuhnúť a potom jednoducho preložte Klus - samozrejme, dávajte pozor, ale nezabudnite, že nedokonalosti sa dajú opraviť rozpustenou čokoládou.
Stuhnutú čokoládu oddeľte od papiera čepeľou noža a potom ju len pridajte na časť torty, ktorú chcete ozdobiť.
Nasledujúca metóda nie je najjednoduchšia, ale stojí za to ju vyskúšať - efekt je úžasný. Budeme potrebovať umyté a vysušené lsity. Najprv nakrájame čokoládu, dáme ju nad parný hrniec s vodou, rozpustíme ju a štetcom nanesieme na čistý, suchý list. Čokoládové pláty vložíme na hodinu do chladničky a potom ich opatrne vyberieme z plátov.
Najľahšou dekoráciou je pavučina, ktorá môže byť z bielej alebo tmavej čokolády. Z papiera na pečenie vytvorte lievik a na povrchu torty vytvorte tento jednoduchý vzor - jednoduchý a veľmi efektný.
Ako používať papier na pečenie v domácnosti?
Už nikdy více nebudete čistit připálený toastovač a odlepení teflon!
Stačí, ak do hriankovača vložíte kúsok papiera, aby sa chlieb vôbec nedotýkal povrchu. Jednoducho ho zatvorte a pripravte ako zvyčajne - jediný rozdiel je, že toasty musíte nechať piecť o niečo dlhšie, aby boli chrumkavé. Potom stačí odstrániť is papier a hľa - už žiadny roztavený syr, spálené zvyšky a hriankovač je stále ako nový!
Každá pánev bude mít v momentě nepřilnavý povrch a nepotřebujete žádný tuk
Ak nemáte panvicu s nepriľnavým povrchom, príprava niektorých druhov jedál môže byť problém. Neustále sledovanie jedla, či sa nepripáli, však už nemusí byť váš prípad. Tu je jednoduchý trik, ktorý pri príprave jedál používajú aj špičkoví kuchári. Stačí, ak na povrch akejkoľvek panvice položíte obyčajný papier na pečenie. Uistite sa, že to skutočne funguje!
Čistiaca jednotka
Môžete ju použiť na dokonalé čistenie otváračov konzerv. Stačí vložiť papier na miesto, kde ste priložili okraj plechovky, a niekoľkokrát ním otočiť. Okrem toho, že ju účinne vyčistíte, voskový povrch zabráni rýchlemu hromadeniu ďalších nečistôt.
Chráni pred vodným kameňom a zaschnutými kvapkami vody - vaše batérie sa budú lesknúť ako nikdy predtým!
Voskovaný papier na pečenie môžete použiť aj na udržanie krásneho lesku vašich batérií. Stačí papier pretrieť cez čistú vodovodnú batériu. Vosk na nich vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá odolá vode. Rovnako tak ochráni povrch pred koróziou.
Co ještě dokáže?
Ak sa zips zasekne, stačí z oboch strán prejsť po zipse voskovanou plochou a zips sa ľahko zatvorí a otvorí. Syr aj slaninu zabaľte do papiera na pečenie - budete prekvapení, ako dlho tieto potraviny zostanú v chladničke čerstvé.
Skvelé na založenie ohňa
Ak máte doma papier na pečenie, nepotrebujete žiadny iný podpaľovač. Papier navyše horí pomaly a spoľahlivo, takže sa nemusíte obávať o teplo vášho rodinného krbu.
Vložte ju do mikrovlnnej rúry
Pred vložením potravín do mikrovlnnej rúry ich zakryte papierom na pečenie. Zabránite tak možnému postriekaniu a znečisteniu vnútra mikrovlnnej rúry.
Chráni tkaniny
Papier na pečenie chráni tkaniny pred vlhkosťou a vyblednutím. Zabalte do neho svoje obľúbené plátno alebo drahé kusy látok. Papier dokonale ochráni tkaninu.