Varovanie: tieto potraviny môžu byť smrteľne jedovaté! Väčšina z nás ich má v kuchyni

3.7
(38)

Dalibor , 01. 12. 2019
)

Mnohé zložky spracovaných potravín môžu mať mimoriadne toxický účinok na ľudské zdravie a môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy.

Jedovaté potraviny

V dnešnom článku uvádzame zoznam najtoxickejších potravín, ktoré máte doma v kuchyni bez toho, aby ste o tom vedeli.

Muškátový oriešok

Muškátový oriešok má halucinogénne účinky. Už 5,5 gramu môže spôsobiť kŕče a 8 gramov môže dokonca vyvolať záchvat. A na vznik psychózy stačí jeden muškátový oriešok denne.

Rebarbora

Rebarborové listy sú veľmi jedovaté, pretože sú plné kyseliny šťaveľovej, ktorá môže spôsobiť obličkové kamene. Konzumácia malých množstiev môže spôsobiť vážne zdravotné problémy, ale zjedenie 5 kg tejto rastliny už môže byť smrteľné.

Zemiaky

Zemiaky so zelenou šupkou sú mimoriadne jedovaté. Tieto zemiaky a ich klíčky obsahujú glykoalkaloidy, ktoré môžu spôsobiť hnačku, kómu a dokonca smrť.

Tuniak

Tuniak je vysoko toxická potravina, pretože obsahuje ortuť. Ak sa ortuť dostane do mozgu, môže spôsobiť vážne poškodenie. Podľa FDA by sa ženy a deti mali úplne vyhýbať konzumácii tuniaka.

Mandle

Existujú dva druhy mandlí: sladké a horké. Horké mandle obsahujú kyanovodík a konzumácia 7 z 10 orechov môže u dospelých spôsobiť vážne zdravotné problémy a u detí dokonca smrť.