15 pokrmov, ktoré vás neomrzia a môžete ich jesť vo veľkých množstvách

0
(0)

Tomáš , 23. 11. 2018

Neustále skúšame nové a nové diéty, ktoré nás nútia jesť veľké množstvo určitých potravín, ale iné potraviny úplne zakazujú. Povieme vám, ktoré potraviny môžete jesť a nepribrať!

Po dlhšom čase sa tieto potraviny opäť stanú únavnými a stereotypnými, čo má odstrašujúci vplyv na motiváciu k chudnutiu a zdravému stravovaniu.

Našťastie však existujú potraviny, ktoré môžete konzumovať bez akýchkoľvek obmedzení, aj keď sa snažíte pracovať na formovaní alebo udržaní svojej štíhlej postavy.

Nie sú príliš kalorické a sú bohaté na vlákninu.

1) Karfiol, brokolica a kapusta

Tieto skvelé potraviny sú absolútne najlepšími priateľmi v boji proti nadmernému tuku a hmotnosti v našom tele. Konzumácia karfiolu a brokolice urobí pre vašu štíhlu postavu zázraky.

2) Bobuľové ovocie: jahody, brusnice, ríbezle

Tieto plody sú veľmi bohaté na vitamín C a zároveň sú vynikajúcimi diuretikami, ktoré odstraňujú prebytočnú vodu z ľudského tela.

Jahody zlepšujú kardiovaskulárny systém a tiež zvyšujú účinnosť ľudského trávenia.

 

3) Šalát

Šaláty sa môžu konzumovať v extrémne veľkých množstvách kedykoľvek. Sú najlepším zdrojom kyseliny listovej - 1 listový šalát obsahuje 3 kcal.

4) Slivky a jablká

Slivky sú plné prospešného draslíka a vitamínu C, ktoré udržujú vaše telesné orgány a srdce úplne zdravé. Zlepšujú tráviaci systém a vďaka nim sa vôbec necítite vyčerpaní.

Z jedného jablka získate len 50 kcal.

5) Ananás

Toto ovocie je jedným z najlepších spojencov pri chudnutí. Prítomnosť bromelaínu v jeho prospešnej dužine pomáha metabolizovať bielkoviny a spaľovať nežiaduce tuky.

 

6) Vajcia

Toto jedlo môžete konzumovať kedykoľvek počas dňa bez obáv z priberania. Snažte sa vyberať radšej varené vajcia ako vyprážané.

7) Červená repa

Táto zelenina je bohatým zdrojom mangánu a ďalších živín, ktoré naše telo potrebuje. Reguluje hladinu cukru v krvi, posilňuje svaly a spaľuje prebytočný tuk v tele. Priemerná porcia obsahuje len 40 kcal.

8) Uhorka

 

Táto skvelá zelenina vám pomôže získať štíhlejší pás a vyformovať postavu, bojuje proti opuchom a je nenahraditeľnou zeleninou pre ľudí, ktorí chcú rýchlo schudnúť.

 

9) Cuketa

Obsahuje len 42 kcal na porciu. Zlepšuje funkciu našich čriev a normalizuje pomer vody v ľudskom tele.

 

10) Riasy

Tento bohatý zdroj jódu zabraňuje priberaniu, normalizuje hormóny v tele a pomáha štítnej žľaze normálne fungovať.

11) Melóny

Toto ovocie obsahuje len 60 kcal na kus. Podporujú správne trávenie a odstraňujú z tela prebytočnú vodu.

 

12) Mandarinky, grapefruity a pomeranče

Citrusové plody sú rozhodne najlepším bojovníkom proti tuku a nadváhe. Sú plné vitamínu C, flavanoidov a vlákniny. Tieto plody zlepšujú naše zdravie, podporujú pokožku, pečeň, trávenie a celkovo vás udržujú spokojných.

13) Baklažány

Jedna porcia pečeného alebo grilovaného baklažánu má iba 24 kcal. Môžete si ho vychutnať bez akýchkoľvek obmedzení.

14) Zeler

Táto zelenina sa skladá z 95 % z vody. Vďaka svojim silným močopudným vlastnostiam detoxikuje naše telo a pomáha pri chudnutí.

15) Popcorn

Môžete si ho dopriať bez soli, cukru a masla. Jedna šálka popcornu obsahuje 31 kcal.