Instantné polievky sú vhodné na dni, keď nemáte čas na prípravu poriadneho jedla, alebo keď nemáte dostatok peňazí, pretože sú naozaj lacnou možnosťou rýchleho jedla, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma. Odborníci však varujú, že ak tieto polievky konzumujete niekoľkokrát alebo viackrát týždenne, rapídne sa zvyšuje riziko cukrovky a mozgovej príhody.
Instantné polievky a rezance
S týmto výskumom prišli vedci z USA. Instantné polievky a rezance sú totiž v USA veľmi populárne. Nestojí takmer nič a sú pripravené na okamžitú konzumáciu a bez práce.
Vedci skúmali ľudí, ktorí konzumujú tieto instantné rezance a polievky niekoľkokrát týždenne, a skúmali ich organizmus.
Záverom výskumu sa zistilo, že u týchto ľudí je mnohonásobne vyššie riziko vzniku cukrovky alebo mozgovej mŕtvice.
Konzervačné látky
Tieto obľúbené potraviny obsahujú škodlivé konzervačné látky. Vďaka týmto látkam sa totiž minimálna trvanlivosť predlžuje až trikrát a polievky sa môžu konzumovať oveľa dlhšie. Ak však niekto konzumuje tieto výrobky pravidelne, do tela sa vstrebáva príliš veľa týchto konzervačných látok a tie sa stávajú karcinogénnymi.
Trávenie
Okrem toho, aby sa takáto polievka alebo rezance spracovali v žalúdku, musí žalúdok pracovať čo najlepšie. Trvá až 32 hodín, kým naše telo tieto rezance strávi. Telo nakoniec rezance strávi, ale zároveň absorbuje všetky škodlivé látky a telo sa po takomto trávení unaví.
Kardiovaskulárne ochorenie
Prísne vzaté, látky obsiahnuté v tomto výrobku zabezpečujú rozvoj metabolického syndrómu. Ten výrazne zvyšuje riziko srdcových ochorení, cukrovky a mozgovej príhody.
Zvyšuje tiež krvný tlak, hladinu cholesterolu v krvi, hladinu cukru v krvi a podporuje rast tuku na bruchu.
Rafinovaná múka
Tieto rezance sa vyrábajú z rafinovanej múky, ale všetky vlastnosti tejto múky sú odstránené okrem veľkej miery sacharidov vo forme škrobu. A práve tie spôsobujú zvýšenie hladiny cukru v krvi a to spôsobuje cukrovku.