Domáce cesnakové pagáče recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 60 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- V teplom mlieku rozmiešajte cukor a droždie. Počkajte, kým droždie vykysne.
- V miske zmiešajte múku so soľou, maslom a tvarohom.
- Vajíčka zmiešajte so smotanou a túto zmes pridajte k múke. Pridajte kvások a vypracujte tuhé cesto.
- Dajte na hodinu do chladničky.
- Po hodine cesto vyberte z chladničky a na pomúčenom vále ho rozvaľkajte na plát hrubý asi 1,5 cm. Posypte ho cesnakom a preložte na polovicu, na polovicu a ešte raz na polovicu.
- Nechajte 10 minút odpočívať, potom rozvaľkajte a znovu preložte.
- Opäť nechajte 10 minút odpočívať, znovu rozvaľkajte a preložte.
- Cesto rozvaľkajte na 2 cm hrubý plát. Pomocou hrnčeka vykrajujte jednotlivé kolieska.
- Ak sa nechcete obťažovať s prekladmi, pridajte cesnak priamo do cesta. Takto ho nemusíte zapracovať.
- Kolieska preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a predhrejte rúru.
- Potrite ich rozšľahaným vajcom a vložte do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 18 minút.