Domáce cesnakové pagáče recept

4.2
(24)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 60 minút
Tomáš, 22. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • V teplom mlieku rozmiešajte cukor a droždie. Počkajte, kým droždie vykysne.
  • V miske zmiešajte múku so soľou, maslom a tvarohom.
  • Vajíčka zmiešajte so smotanou a túto zmes pridajte k múke. Pridajte kvások a vypracujte tuhé cesto.
  • Dajte na hodinu do chladničky.
  • Po hodine cesto vyberte z chladničky a na pomúčenom vále ho rozvaľkajte na plát hrubý asi 1,5 cm. Posypte ho cesnakom a preložte na polovicu, na polovicu a ešte raz na polovicu.
  • Nechajte 10 minút odpočívať, potom rozvaľkajte a znovu preložte.
  • Opäť nechajte 10 minút odpočívať, znovu rozvaľkajte a preložte.
  • Cesto rozvaľkajte na 2 cm hrubý plát. Pomocou hrnčeka vykrajujte jednotlivé kolieska.
  • Ak sa nechcete obťažovať s prekladmi, pridajte cesnak priamo do cesta. Takto ho nemusíte zapracovať.
  • Kolieska preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a predhrejte rúru.
  • Potrite ich rozšľahaným vajcom a vložte do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 18 minút.