Raffaello koláč na plechu na pečenie recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 120 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Z bielkov a cukru ušľaháme sneh a opatrne vmiešame suché prísady - múku zmiešanú s kokosom - pomocou jazyka na pečivo. (Cesto: 6 bielkov, 250 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 150 g kokosu)
- Navrstvite ich na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte 20 minút pri 160-170 stupňoch (alebo 10 minút pri 180 stupňoch).
- Na krém zmiešajte polovicu mlieka s cukrom a dajte na oheň. (Krém: 6 žĺtkov, 1 l mlieka, 100 g smotanového cukru, 250 g masla, 2 bal. Vanilkový puding, kokos na posypanie)
- Druhú polovicu mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a žĺtkami.
- Keď mlieko s cukrom zovrie, odstavte ho z ohňa a pomaly vmiešajte žĺtkovú zmes.
- Prísady dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Preneste na oheň a miešajte na miernom ohni, kým nevznikne hladký, hustý puding.
- Nechajte puding vychladnúť a keď je mierne teplý, vmiešajte do neho po lyžičkách vyšľahané maslo a hrsť kokosu, ak chcete.
- Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosom. Dezert podávame vychladený.