Recept na lahodný ruský perník, po ktorom sa len tak zapráši recept

4.1
(33)

  • stredne ťažká prípava
  • 6 porcií
  • 150 minút
Tomáš, 21. 11. 2018

Pre 6 porcií

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Pripravte si vodný kúpeľ a vyšľahajte v ňom vajcia a cukor do hladka.
  • V malom hrnci rozpustite maslo a med. Tenkým prúdom prilievajte zmes masla a medu, kým sa vajcia a cukor nespenajú.
  • Potom pridajte sódu bikarbónu.
  • Odstavte z ohňa a do ešte teplej zmesi pridajte múku. Pridajte toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.
  • Rozdeľte ho na 4 časti.
  • Pripravte si plech na pečenie, ale nevykladajte ho papierom na pečenie. Cesto vyvaľkajte na papier, preložte ho aj s papierom na plech a pečte pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  • Cesto pečte len krátko. Okraje upečeného cesta môžete potrieť kefkou a zvyšky rozdrviť. Tie potom môžete použiť na vrch.
  • Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné plátky.
  • Medzitým vyšľahajte kyslú smotanu a cukor na jednotnú hmotu, ktorú potom navrstvite medzi jednotlivé pláty cesta.
  • Všetky upečené plátky potrite štetcom a medové plátky uložte do chladničky. Najlepšie cez noc. Ak prejdú dostatočným chladením, sú krásne mäkké a nie vysušené.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minút
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor