Recept na lahodný ruský perník, po ktorom sa len tak zapráši recept
- stredne ťažká prípava
- 6 porcií
- 150 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Pripravte si vodný kúpeľ a vyšľahajte v ňom vajcia a cukor do hladka.
- V malom hrnci rozpustite maslo a med. Tenkým prúdom prilievajte zmes masla a medu, kým sa vajcia a cukor nespenajú.
- Potom pridajte sódu bikarbónu.
- Odstavte z ohňa a do ešte teplej zmesi pridajte múku. Pridajte toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.
- Rozdeľte ho na 4 časti.
- Pripravte si plech na pečenie, ale nevykladajte ho papierom na pečenie. Cesto vyvaľkajte na papier, preložte ho aj s papierom na plech a pečte pri teplote 180 stupňov dozlatista.
- Cesto pečte len krátko. Okraje upečeného cesta môžete potrieť kefkou a zvyšky rozdrviť. Tie potom môžete použiť na vrch.
- Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné plátky.
- Medzitým vyšľahajte kyslú smotanu a cukor na jednotnú hmotu, ktorú potom navrstvite medzi jednotlivé pláty cesta.
- Všetky upečené plátky potrite štetcom a medové plátky uložte do chladničky. Najlepšie cez noc. Ak prejdú dostatočným chladením, sú krásne mäkké a nie vysušené.