Lahodný tradičný ukrajinský boršč recept

4.4
(38)

  • stredne ťažká prípava
  • 4 porcie
  • 100 minút
Tomáš, 20. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Najprv sa pozrieme na mäso. Umyte všetko mäso alebo údené kosti a vložte ich do veľkého hrnca.
  • Zalejte studenou vodou a varte na miernom ohni približne 2 hodiny.
  • Mäso vyberte (bravčové o niečo skôr ako hovädzie), nakrájajte na menšie kocky a vráťte do vývaru.
  • Medzitým očistite koreňovú zeleninu, kapustu, cibuľu a cesnak a všetko nakrájajte nadrobno. Červenú repu môžete vopred uvariť v šupke, aby nestratila svoju krásnu fialovo-ružovú farbu.
  • Na cibuli a masti krátko orestujte koreňovú zeleninu a prilejte trochu mäsového vývaru.
  • Keď je zelenina polomäkká, pridajte ju do horúceho vývaru spolu s mäsom. Pridáme nakrájanú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, korenie a soľ.
  • Na kocky nakrájanú uvarenú červenú repu podusíme na masti, pridáme paradajkový pretlak a ochutíme octom alebo cukrom.
  • K červenej repe pridajte nasekaný alebo rozdrvený cesnak.
  • Celú zmes pridajte do vývaru.
  • V prípade potreby dochuťte. Podávajte s kyslou smotanou, ktorá je ideálna pre boršč.
  • Pri boršči je potrebné dodržať postupnosť krokov.
  • Dôležité je dusiť ingrediencie oddelene, aby sa chute neskôr dobre spojili.
  • Verím, že boršč milujete rovnako ako my a že vám tento recept bude chutiť.