Hovädzie mäso s tymiánom a chilli recept
- stredne ťažká prípava
- 6 porcií
- 400 minút
Pre 6 porcií
Ingrediencie
Postup prípravy
- Rúru predhrejte na 130 °C.
- Do vyššej nádoby na pečenie nalejte 3 šálky vody.
- V miske zmiešajte soľ, cukor, horčicu a ostatné korenie.
- Zmes zmiešajte a rozotrite po celom hrudníku.
- Položte ho na mriežku na pečenie a prepichnite ho teplomerom na mäso.
- Mriežku vložte do plechu s vodou, celý plech zakryte fóliou a nechajte piecť.
- Pečte v rúre, kým teplota vo vnútri mäsa nedosiahne približne 75 °C.
- Potom odstráňte fóliu a pečte, kým teplota vo vnútri mäsa nebude približne 84 °C.
- Toto pečenie je naozaj pomalé a môže trvať približne 5 až 6 hodín.
- Bôčik vyberte z rúry a pred podávaním ho nechajte 20 minút odpočívať.