Nadýchaný bielkový krém recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 100 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- Opatrne oddeľte bielka od žĺtkov a vyhnite sa aj najmenšej čiastočke žĺtka v bielku.
- V hrnci zalejte cukor vodou, aby sa vytvoril sirup.
- Miešajte na silnom ohni, aby sa cukor rozpustil.
- Keď zmes začne vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup musí naďalej vrieť.
- Miešajte na silnom ohni, aby sa cukor rozpustil.
- Keď zmes začne vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup musí naďalej vrieť.
- Sirup z 250 g cukru sa varí asi 10 minút (na najnižšom plameni).
- Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste sa uistiť, že je pripravený - kvapnite kvapku do pripravenej studenej vody.
- Ak sa sirup nerozlieva a môžete z neho vytvoriť mäkké guľôčky, je hotový.Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.
- Počas varenia sirupu zároveň vyšľahajte bielky do hustej peny, aby nepadali zo šľahačov alebo keď ich vyklopíte z misy.
- Počas šľahania bielkov pomaly pridávajte teplý, čerstvo stiahnutý sirup z ohňa.
- Nalejte ju tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite zmiešala s bielkami.
- Keď je všetok sirup vyliaty, misa musí začať chladnúť. V zime ju môžete postaviť k otvorenému oknu, v lete na ňu použite ventilátor nasmerovaný na krém.
- DÔLEŽITÉ: počas chladnutia šľahajte krém, kým úplne vychladne, trvá to asi 15-20 minút. To, že je hotová, spoznáte podľa toho, že pri odklopení z lyžice nespadne na zem a nebude ju možné tak ľahko dostať zo šľahača.