Nadýchaný bielkový krém recept

3.3
(32)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 100 minút
Tomáš, 27. 11. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • Opatrne oddeľte bielka od žĺtkov a vyhnite sa aj najmenšej čiastočke žĺtka v bielku.
  • V hrnci zalejte cukor vodou, aby sa vytvoril sirup.
  • Miešajte na silnom ohni, aby sa cukor rozpustil.
  • Keď zmes začne vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup musí naďalej vrieť.
  • Miešajte na silnom ohni, aby sa cukor rozpustil.
  • Keď zmes začne vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup musí naďalej vrieť.
  • Sirup z 250 g cukru sa varí asi 10 minút (na najnižšom plameni).
  • Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste sa uistiť, že je pripravený - kvapnite kvapku do pripravenej studenej vody.
  • Ak sa sirup nerozlieva a môžete z neho vytvoriť mäkké guľôčky, je hotový.Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.
  • Počas varenia sirupu zároveň vyšľahajte bielky do hustej peny, aby nepadali zo šľahačov alebo keď ich vyklopíte z misy.
  • Počas šľahania bielkov pomaly pridávajte teplý, čerstvo stiahnutý sirup z ohňa.
  • Nalejte ju tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite zmiešala s bielkami.
  • Keď je všetok sirup vyliaty, misa musí začať chladnúť. V zime ju môžete postaviť k otvorenému oknu, v lete na ňu použite ventilátor nasmerovaný na krém.
  • DÔLEŽITÉ: počas chladnutia šľahajte krém, kým úplne vychladne, trvá to asi 15-20 minút. To, že je hotová, spoznáte podľa toho, že pri odklopení z lyžice nespadne na zem a nebude ju možné tak ľahko dostať zo šľahača.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minút
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor