Špagety Carbonara Pravý taliansky recept

4.1
(37)

  • Jednoduché na prípravu
  • 4 porcie
  • 60 minút
Tomáš, 05. 12. 2018

Pre 4 porcie

Ingrediencie

Postup prípravy

  • V hrnci najprv zohrejte vodu na špagety.
  • Medzitým si pripravte prísady.
  • Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov.
  • Parmezán nastrúhajte na strúhadle najemno. Týmto voňavým syrom sa naozaj nešetrí, použila som ho takmer celý.
  • Dajte ho nastrúhať do väčšej misy.
  • Najprv nakrájajte slaninu na menšie kúsky.
  • Potom ho opečte na panvici.
  • Do panvice so slaninou pridajte smotanu a nechajte ju zohrievať na miernom ohni. Smotana sa nesmie variť.
  • K parmezánu pridajte 4 žĺtky a vymiešajte na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžete pridať viac žĺtkov.
  • Potom pridajte niekoľko lyžíc vody na špagety.
  • Miešajte, kým nevznikne redšia hmota.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Za stáleho miešania vlejte zmes do smotany a slaniny a nechajte všetko zohriať.
  • Uvarené špagety dajte do veľkej misy a zalejte ich omáčkou.
  • Premiešajte a podávajte.
  • Na vrch môžete nastrúhať parmezán a ozdobiť bazalkou alebo bazalkou.