Špagety Carbonara Pravý taliansky recept
- Jednoduché na prípravu
- 4 porcie
- 60 minút
Pre 4 porcie
Ingrediencie
Postup prípravy
- V hrnci najprv zohrejte vodu na špagety.
- Medzitým si pripravte prísady.
- Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov.
- Parmezán nastrúhajte na strúhadle najemno. Týmto voňavým syrom sa naozaj nešetrí, použila som ho takmer celý.
- Dajte ho nastrúhať do väčšej misy.
- Najprv nakrájajte slaninu na menšie kúsky.
- Potom ho opečte na panvici.
- Do panvice so slaninou pridajte smotanu a nechajte ju zohrievať na miernom ohni. Smotana sa nesmie variť.
- K parmezánu pridajte 4 žĺtky a vymiešajte na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžete pridať viac žĺtkov.
- Potom pridajte niekoľko lyžíc vody na špagety.
- Miešajte, kým nevznikne redšia hmota.
- Dochuťte soľou a korením.
- Za stáleho miešania vlejte zmes do smotany a slaniny a nechajte všetko zohriať.
- Uvarené špagety dajte do veľkej misy a zalejte ich omáčkou.
- Premiešajte a podávajte.
- Na vrch môžete nastrúhať parmezán a ozdobiť bazalkou alebo bazalkou.